Op basis van het overlegcomité van de federale regering, schakelen we vanaf vandaag met het jeugdwerk over op code rood. Maar wat betekent dit nu:

• Leiding draagt mondmaskers, ongeacht welke tak.
  • Overnachtingen en weekends zijn niet mogelijk.
  • Kapoenen en kawellen blijven nog steeds in bubbels van 50, zowel binnen als buiten.
  • Jonggivers en givers vormen bubbels van 20 bij binnenactiviteiten; ze dragen dan een mondmasker en houden daarnaast ook 1,5m afstand van elkaar. Bij buitenactiviteiten vormen ze bubbels van 50 waarbij ook 1,5m afstand gehouden wordt. Als de afstand niet bewaard kan worden, moeten zij ook buiten mondmaskers dragen.
  • Leiding wordt aangeraden om groeps- en takraden online door te laten gaan.

We vinden het echter moeilijk dat er nog steeds in zo’n grote groepen mag vergaderd worden. We kunnen niet garanderen dat de maatregelen heel de tijd worden nageleefd: je vergeet al snel dat je afstand moet houden en fysieke spelletjes staan bovenaan in het handboek van de scouts. We hebben dan ook besloten om de vergadering van zondag niet te laten doorgaan. De eerstvolgende zondag (1 november) is het Allerheiligen en 15 november is het Scouts en Gidsen restaurant. Voor deze twee zondagen was op voorhand al besloten dat het geen vergadering zou zijn. Uit voorzorg annuleren we ook de vergadering hiertussen (op 8 november).

Met andere woorden: we gaan er even tussenuit beginnende vanaf deze zondag (25 oktober) t.e.m. 15 november. Of we kunnen hervatten vanaf 22 november, zal afhangen van de cijfers van de komende weken. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

We hadden graag in kleinere bubbels gewerkt of de takken opgesplitst, maar dat is praktisch voor ons niet mogelijk. We hebben daarvoor niet genoeg speellocaties en het is nu soms al puzzelen wie waar vergadert. Het weer gaat nu enkel slechter worden en we kunnen niet met z’n allen onder een afdakje schuilen. Drie uur lang in de regen staan is voor niemand leuk.

Het klinkt allemaal best drastisch nu, maar eigenlijk gaat het maar over twee vergaderingen. Ons Scouts en Gidsen afhaalrestaurant zal, als we allemaal ons best doen, zeker doorgaan! Hopelijk kunnen jullie jullie vinden in onze beslissing en zien we elkaar snel op een veilige manier terug.

Zorg goed voor jullie zelf en elkaar,
de leidingsploeg