Hoe verloopt een kamp bij ons?

Ons (tenten)kamp vindt elk jaar plaats in juli. Wij gaan met alle groepen samen op kamp, nooit apart. Doorheen het kamp heeft elke groep een eigen kampthema waarrond heel de week zal gewerkt worden. Natuurlijk zijn er ook gezamenlijke activiteiten zoals dagtocht, nationale kampdag, kampvuur, … Givers en Jonggivers gaan op tweedaagse. De Givers doen dit met de fiets, Jonggivers trekken er te voet op uit.

Vertrek

Givers gaan met de fiets op kamp. Zij maken hier een tweedaagse van en zoeken onderweg een slaapplaats om te overnachten. Ze vertrekken op dezelfde dag als de leiding (dit is meestal een woensdag). Givers hebben bovendien de mogelijkheid om op nakamp te blijven. Wat is nakamp? Nakamp start wanneer de bezoekdag gedaan is, wanneer alle kinderen naar huis gaan. Op nakamp breekt de leiding alles af (tenten, jul, constructies, …). Op deze manier kunnen de Givers een goede band creëren met de leiding.

Jonggivers gaan met het openbaar vervoer op kamp en vertrekken twee dagen na de leiding en Givers op kamp (vrijdags). Kapoenen en kawellen vertrekken met de bus op kamp vanuit Loonbeek. Net zoals de Jonggivers gaan de Jokas met het openbaar vervoer op kamp en vertrekken ze drie dagen na de leiding en Givers op kamp.

Bagage

Wij gaan op kamp met drie containers. 1 container die wij huren met al onze tafels en paletten enzovoort. Daarnaast hebben wij 2 containers van de gemeente een waar al onze balken inzitten (spot de mooie groene container met ons logo op) en een waar al onze tenten en dergelijke inzitten . Voor de Givers en Jonggivers moet de bagage mee met deze container. Kapoenen en Kawellen kunnen hun bagage op de bus meegeven. Grote bagage zoals slaapzakken en matrassen mogen altijd al meegegeven worden met de container om bagagetekort op de bus te vermijden.

Het wordt aangeraden om een harde valies met aanvullende vuilniszak met grote spullen in mee te geven. Harde valiezen hebben tijdens regenbuien immers minder kans om nat te worden. Wij hebben echter niet genoeg ruimte om per persoon 2 tot 3 valiezen mee te nemen.

Eten

Ons foerierteam staat elke dag klaar met een heerlijke menu. Zij zorgen voor één warme maaltijd per dag. In de ochtend eten we boterhammen met confituur of choco en elke dag een verrassing zoals speculaas, cornflakes, chocolade, … In de middag of avond eten we warm, afhankelijk van het weer. Bij heel warm weer eten we ’s avonds warm en in de middag koude schotel, croque,… Voor de warme maaltijd wordt ook altijd soep voorzien en natuurlijk als afsluiter een héérlijk dessertje.

11807557_1626279850985164_5816853151162326966_o

We eten allemaal gezamenlijk onder shelters en zelf gesjorde tafels. Elk lid zorgt voor zijn eigen gamel, beker en bestek. Dit wordt ook steeds zelf afgewassen en kan bewaard worden in de doos per tak. Vergeet dit zeker niet te merken, iedereen heeft bijna dezelfde gamel!

Wij hebben de laatste jaren al verschillende allergieën mee op kamp gekregen. Hier wordt zeker rekening mee gehouden. Wij zorgen voor een vergadering met de ouders van wie hun kind een bepaalde allergie heeft.

Medische zorgen

Indien je bepaalde medische zorgen nodig hebt, kan je dit steeds (liefst) op voorhand en in volle vertrouwen aan de leiding meedelen.  Op die manier kunnen we toezien op het juiste gebruik van de geneesmiddelen. Wij mogen zelf geen geneesmiddelen toedienen zonder bewijs. Dit kan ook door het mee te delen op de medische fiche. Ook moeten er nog steeds kleefbriefjes van de mutualiteit bij in de enveloppe zitten samen met de identiteitskaart. (ziekenhuizen vragen nog kleefbriefjes)

Zijn er nog vragen?  Aarzel niet om ze te stellen!