logo_scouts_en_gidsen_vlaanderen
Wie bij de scouts en gidsen komt draagt een uniform. Ons uniform bestaat uit een das, hemd, t-shirt, rok voor de meisjes of korte broek voor de jongens. Vanaf de herfstvakantie tot aan de krokus vakantie mag je een lange broek aan doen aangezien het te koud wordt voor een korte broek of rok.

Sinds dit jaar hebben wij een gepersonaliseerde das met unieke kleuren van onze scouts. Deze dassen zijn enkel te verkrijgen bij de leiding en kosten €5,00. Nieuwe leden krijgen één gratis bij de inschrijving.

Ook een T-shirt is verplicht aan te kopen bij de leiding en kost € 10,00.

Wat dan met de rest van het uniform?

We doen het al enkele jaren, maar niet iedereen weet het. Daarom melden we nog even dat we tweedehandsuniformen kopen en verkopen. (Deze voorraad is zeer beperkt). Ben je uit je rok/broek gegroeid of heb je een nieuw hemd nodig? Dan kan je altijd bij ons even komen kijken of we je maatje hebben liggen. Voor € 10,00 per stuk wordt het zelfs van jou. Je kan natuurlijk ook hemden of rokken bij ons binnenbrengen. Wij aanvaarden enkel stuks die nog in een behoorlijke staat zijn. Daar krijg je eveneens € 10,00 voor.

Kunnen wij je niet helpen? Dan kan je steeds terecht bij de Hopper. Dit is een scoutsshop gelegen in Leuven. Als je daar wat koopt, vergeet dan zeker je lidkaart niet. Deze krijg je zodra de leiding deze ontvangen heeft.

Hopper Winkel Leuven

Diestsevest 92A – 3000 Leuven                          Openingsuren:

Tel. 016 23 55 35                                                 Maandag en zondag: gesloten

winkel.leuven@hopper.be                                   Dinsdag tot donderdag: 14:00-18:00

www.hopper.be/winkel                                       Vrijdag en zaterdag: 10:00-12:30 l 13:30-18:00

download

Kentekens

Niet alle tekens zijn verplicht! Maar wanneer je ze toch aankoopt, moeten ze op de correcte manier op het hemd gevestigd zijn.

6. Het takkenteken wordt gegeven wanneer men de belofte heeft afgelegd. De belofte gebeurt op kerstweekend. Dit hoef je dus niet aan te kopen! 

7. Het groepslintje krijg je zodra onze bestelling is aangekomen. Deze zullen in de loop van het jaar uitgedeeld worden per tak.

8. Het jaarkenteken krijg je wanneer je bent ingeschreven.

 Oude jaarkentekens: op de achterzijde van het scoutshemd.

NOOT: Er wordt NIET op uniformen geschreven. Het is enkel toegestaan om je totem op het hemd te schrijven.